KOREA RESERCH INSTITUTE OF FOOD ART
We lead the food industry by designing food beautifully.
인사말
MESSAGE
식품의 가치를 향상시키는 요소는 다양합니다. 그중에서도 우리는 미적가치를 중점으로 연구를 실시하여 아름다움을 넘어 새로운 고급 기술을 개발함에 목적을 두고 우리나라 전통 음식을 현대적 감성으로 해석해 나아갈 것입니다. 이전에는 없던 분야를 새로 개척하며 앞으로 나아가는 우리 KRIFA 연구원들 모두에게 응원과 기대를 부탁드립니다.
There are many factors that enhance the value of food.
Among them, we will focus on aesthetic value and develop anew our traditional food into modern sensibility with the aim of developing new advanced technology beyond beauty.
Please support and look forward to all of our KRIFA researchers who are moving forward by exploring new areas that have not existed before.
우리는
ABOUT US
KRIFA는 식품공예의 발전을 위한 연구 활동을 꾸준히 실시하고 이를 체계적인 교육으로 연계하고자 노력하고 있습니다.
We continue to study for the development of food and crafts. We are trying for systematic training and learning.
설립 목적
PURPOSE
KRIFA는 식품 공예 기술과 학문을 심도 있게 연구하고 새로운 콘텐츠를 개발하여 보급함으로써 식품이 공예의 한 분야로써 한국적 콘텐츠로 발전함에 이바지함을 목적으로 한다.
We aim to contribute to the development of food-art and crafts into Korean contents as an area of craft by studying food craft technology in depth and developing and disseminating new contents.
과거와는 달리 현대사회에서의 식품이란
생물학적 욕구를 넘어서 더 나은 삶을 영위하기 위한 수단의 하나로 여겨지고 있습니다.
웰빙과 로하스 시대를 넘어선 지금은,
식품이 나를 표현하는 수단이 되기도 합니다.
한국식품공예연구원은 식품 공예가 나의 가치를 높일 수 있는 분야로 자리 잡을 수 있도록
다양한 소재를 개발하고 분야를 확장해 나아갈 것입니다.
오시는 방법
서울시 영등포구 영등포로 255 2층